Vergoeding van ACT therapie opleiding

ACT therapie wordt vanuit Acceptance and Commitment Therapy genoemd. Deze vorm van therapie probeert antwoord te geven op allerlei levensvragen waar men mee worstelt. Vandaag de dag i s deze vorm van therapie ingeburgerd en zeer populair onder andere hulpverleners, cliënten en coaches. Echter brengt het volgen van een ACT cursus of een training kosten met zich mee. Wat zijn de kosten van een opleiding, en is er sprake van een vergoeding voor het volgen van een opleiding omtrent ACT therapie? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Acceptance and Commitment Therapie

Acceptance and Commitment Therapie is een vorm van psychotherapie die oorspronkelijk voortkomt uit cognitief gedragstherapie. Deze vorm van therapie is niet klacht- of diagnose specifiek en heeft betrekking tot iedere vorm van lichamelijk- en of psychisch lijden. ACT gaat er vanuit dat de vorm van lichamelijk of psychisch lijden, voor een deel wordt veroorzaakt door de manier waarop diegene met de klachten omgaat. De ACT therapie zelf wordt doorgaans vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekeringen die beschikken over een vergoeding voor alternatieve en of complementaire geneeswijzen. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw eigen zorgverzekeringsmaatschappij. Maar hoe zit het met de kosten en een vergoeding voor het volgen van een opleiding, training of cursus?

Volgen van een opleiding

De ACT opleidingen die we aanbieden zijn geschikt voor professionals in de GGZ, hulpverleners, coaches en andere hulpverleners. Deze opleidingen zijn compleet samengesteld op basis van de meest uiteenlopende populaties en problematiek. Echter worden de trainingen ook vormgegeven aan de hand van onze eigen ervaringen. Als vanzelfsprekend wordt iedere training gegeven door een professional uit het vak met meerdere jaren relevante werkervaring. We delen onze expertise graag met u.

Kosten van een ACT training

We bieden een verscheidenheid aan trainingen aan, zoals een introductietraining, ACT bij verslaving, ACT en de Therapeutische relatie, ACT voor Kinderen en Ouders én Coachen met ACT. De kosten van een ACT opleiding, zijn geheel afhankelijk van de training die u volgt. Zo kunt u een introductiecursus en Coachen met ACT volgen voor een prijs van € 895-,. De kosten van de ACT bij verslaving bedragen net als de introductiecursus, € 895-,. Een ACT en de therapeutische relatie training kost € 695-,., terwijl de ACT voor Kinderen en Ouders training € 795,. Kost. We raden aan om te starten met de introductiecursus, vervolgens kunt u een of meerdere vervolgcursussen naar wens volgen en uw kennis en ervaring uitbreiden.

 

 

Vergoeding vanuit de overheid

Voorheen was het mogelijk om de scholingskosten af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting, maar dat is sinds 1 januari 2022 niet meer nodig. U kunt aanspraak maken op een vergoeding vanuit de overheid. Werkenden en werkzoekenden kunnen namelijk een STAP-budget van maximaal € 1000-, per jaar aanvragen bij. Deze subsidie is speciaal beschikbaar gesteld voor ontwikkeling en kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het volgen van een cursus, training of opleiding. Dankzij deze vergoeding voor ACT therapie vanuit de overheid, heeft men meer kans om een baan te vinden, of om deze te behouden.

STAP-budget aanvragen

U kunt deze vergunning als werkzoekende of werkende eenmaal per jaar aanvragen via Stapuwv.nl. Er is iedere 2 maanden sprake van een aanvraagperiode. Echter gelden er wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van dit budget. Zo moet u ouder dan 18 jaar oud zijn en mag u geen AOW ontvangen. Bovendien moet de training, opleiding of de cursus die u wilt volgen voorkomen in het STAP-scholingsregister. Ten slotte mag de opleiding nog niet gestart zijn op het moment dat u de aanvraag doet.

Wanneer de aanvraag goedgekeurd is, wordt het bedrag aan de opleider uitbetaald. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. In tegenstelling tot de regeling die gold tot 1 januari 2022, hoeft u de kosten in het geval van een STAP-budget niet voor te schieten. Dit kan een goed voordeel zijn voor ouderen, of voor mensen met lagere inkomens.

Vergoeding vanuit de werkgever

Er zijn echter ook tal van werkgevers die hun medewerkers een opleiding, training of cursus aanbieden. Ze zijn namelijk bereid te investeren in de ontwikkeling van hun personeel. In dat geval kunt u bij uw werkgever vragen of hij of zij bereid is om (een deel van de) kosten te vergoeden. In sommige gevallen kunt u gebruik maken van een persoonlijk ontwikkelbudget, en kan uw werkgever belastingvoordeel krijgen.

Meer weten over een vergoeding voor ACT therapie?

Omdat de overheid wilt dat u als werkende of werkzoekende zelf kunt beslissen over uw ontwikkeling gedurende uw loopbaan, biedt de overheid een vergoeding aan voor een ACT therapie cursus. Heeft u een vraag over de kosten van een ACT opleiding, of heeft u een vraag over de vergoeding die u kunt aanvragen bij de overheid? Neem gerust contact op voor meer informatie door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug met meer informatie.

U kunt een ACT opleiding volgen in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.