ACT opleiding in Utrecht

ACT opleiding in Rotterdam volgen bij Invivo Act Academy? De inschrijvingen zijn geopend. De opleidingen die wij aanbieden in ons trainingscentrum zijn geschikt voor onder andere professionals in de GGZ, hulpverleners, coaches en andere hulpverleners. Omdat we verschillende opleidingen aanbieden, is de kans groot dat u zich kunt aanmelden voor een ACT opleiding die aansluit bij uw interesses, kennis en ervaringen. Alle opleidingen zijn volledig samengesteld op basis van de meest uiteenlopende problematiek en populaties.

Benieuwd naar de ACT cursus in Utrecht die we aanbieden? Neem contact op voor meer informatie, of meld u nu aan voor een van de trainingen die we aanbieden.

Meer informatie Meld u aan

Een rivier met rotsen
  • 10 jaar ervaring met ACT
  • Creativiteit, lef en geestdrift
  • Verschillende soorten cursussen
  • Professionals geven les

Acceptance And Commitment Therapy

Allereerst gaan we dieper in op wat ACT nou precies is. Deze vorm van therapie wordt voluit Acceptance and Commitment Therapy genoemd en is gericht op het bestrijden van of manipuleren van moeilijke gedachten. Maar ook op het bestrijden of manipuleren van onder andere gedachten en lichaamssensaties. Deze therapievorm zorgt er simpelweg voor dat men in contact komt met zijn of haar diepste wens. Op die manier krijgt men antwoord op de vragen die men bezig houdt.

Op deze manier komt men niet alleen in contact met wat men écht wil, maar ook met diens levensdoelen. Is er sprake van een laag zelfbeeld, depressie, ziekte of pijn? Ook in dat geval biedt ACT uitkomst. Oftewel, deze vorm van therapie biedt in veel situaties uitkomst. Om die reden bieden wij een ACT opleiding in Utrecht aan.

ACT opleiding in Utrecht volgen

Iedere ACT opleiding die wij aanbieden is samengesteld op basis van uiteenlopende problematiek, maar ook op basis van onze eigen ervaringen. Zo bieden we een basiscursus ACT aan, waarin u kennis maakt met ACT, het ervaart en de opgedane kennis in de praktijk toepast. Uiteraard is het ook mogelijk om naast de basisopleiding ACT, een aantal andere cursussen te volgen. Deze cursussen draaien geheel om bepaalde thema’s en doelgroepen. Ongeacht welke ACT opleiding in Utrecht ook volgt, deze wordt altijd gegeven door een professional met meerdere jaren werkervaring. U kunt de volgende cursussen bij ons volgen:

Niet klachtgericht

Tijdens een ACT cursus in Utrecht leert u onder andere dat Acceptance and Commitment Therapy betrekking heeft tot iedere vorm van psychisch of lichamelijk lijden, en niet klacht gericht is. Hoe? De theorie is erop gericht dat de klachten die men tijdens het dagelijks leven ervaart, voor een deel veroorzaakt worden door de manier waarop iemand met bepaalde klachten omgaat. Een aantal factoren spelen hierbij een rol bij. Deze belangrijke factoren moeten vragen om een accepterende houding én rechtstreeks te beïnvloeden zijn.

Verschillende invloeden

Hierbij spelen verschillende invloeden een rol. We maken tijdens de trainingen namelijk onderscheid tussen een invloed op klachten, maar ook tussen een invloed op de impact die klachten hebben op het dagelijks leven van een persoon. Van groot belang hierbij is om te realiseren dat niets verkeerd, onjuist of dom is. Het is alles behalve voorgaand genoemde, omdat men bepaald gedrag vertoont omdat het gedrag ze uiteindelijk iets oplevert. En dat gedrag heeft een bepaald effect, doordat dit gedrag menselijk en voelbaar is. Echter kan dit gedrag ook negatieve gevolgen hebben, waardoor men vastloopt in het bestaan en het dagelijks functioneren.

Meld u direct aan voor een opleiding of vraag informatie aan

Bent u benieuwd naar de ACT opleiding in Utrecht die we aanbieden? Neem gerust contact op voor meer informatie over een Acceptance and Commitment training door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens nemen we zo snel mogelijk contact op voor het beantwoorden van uw vragen over de ACT opleidingen die we aanbieden. Maar ook wanneer u zich meteen wilt aanmelden voor een van de cursussen die we aanbieden, kunt u gebruik maken van het contactformulier hiernaast.

"*" geeft vereiste velden aan