ACT opleiding in Rotterdam

ACT opleiding in Rotterdam volgen? Bij Invivo ACT Academy kunt u een ACT cursus volgen. Dit is het trainingscentrum voor ACT opleidingen en trainingen en biedt uitkomst voor onder andere coaches, hulpverleners, professionals in de GGZ en andere hulpverleners. De verschillende opleidingen die wij aanbieden zijn ontwikkeld op basis van de meest uiteenlopende populaties en problematiek. Meld u aan voor de ACT cursus in Rotterdam, of neem contact op voor meer informatie. We vertellen graag meer over wat onze opleidingen voor u kunnen betekenen.

Meer informatie Meld u aan

Een rivier met rotsen
  • 10 jaar ervaring met ACT
  • Creativiteit, lef en geestdrift
  • Verschillende soorten cursussen
  • Professionals geven les

Wat is ACT?

Maar wat is ACT precies? ACT, voluit Acceptance and Commitment Therapy genoemd, is gericht op het bestrijden of manipuleren van moeilijke gedachten, lichaamssensaties en gedachten. ACT zorgt ervoor dat men in contact komt met wat iemand écht wil, om zo antwoord te krijgen op vragen waar men mee worstelt. Men komt in contact met wat hij of zij echt wil, maar ook met wat men wil bereiken in het leven. Maar ook in het geval van een depressie, laag zelfbeeld, ziekte of pijn kan ACT uitkomst bieden. Kortgezegd, zorgt Acceptance and Commitment Therapy ervoor dat men bewuster en waardevoller in het leven staat.

ACT opleidingen bij Invivo Clinics

U kunt zich aanmelden voor verschillende ACT opleidingen. Zodoende is de kans groot dat de opleiding die u verder helpt, tussen ons aanbod zit. Alle trainingen die wij aanbieden zijn ontwikkeld op basis van onze eigen ervaringen, maar ook op basis van de meest uiteenlopende problematiek en populaties. U kunt zich bijvoorbeeld aanmelden voor de introductiecursus Acceptance and Commitment Therapy. Tijdens de voorgaand genoemde training ervaart men de ACT, en past de opgedane kennis in de praktijk toe.

Naast de basisopleiding, bieden we verdiepende cursussen aan over bepaalde doelgroepen en thema’s. Iedere ACT opleiding in Rotterdam wordt gegeven door professionals met meerdere jaren ervaring in het vak. We bieden onder andere de volgende onderstaande trainingen aan:

Vorm van psychisch of lichamelijk lijden

Acceptance and Commitment Therapy heeft betrekking tot iedere vorm van lichamelijk of psychisch lijden en is niet klacht gericht. Dat komt doordat de theorie er vanuit gaat dat de impact die het dagelijks lijden op het leven van alledag heeft, minstens voor een deel wordt veroorzaakt door de manier waarop iemand omgaat met de klachten de desbetreffende klachten. Hierbij maken we onderscheid tussen een aantal factoren die hier een rol bij spelen. Die factoren moeten om een accepterende houding vragen en moeten direct te beïnvloeden zijn.

Invloed op de impact

Er kan sprake zijn van verschillende invloeden. Zo maken we onderscheid tussen een invloed op klachten, en een invloed op de impact die de klachten hebben op het functioneren van een persoon. Hierbij is het van groot belang om te realiseren, dat niets dom, verkeerd of onjuist is. Dat is helemaal niet zo, zelfs. Men vertoont bepaald bedrag, omdat het gedrag ze onderaan de streep wat oplevert. Immers heeft het gedrag dat ze vertonen een bepaald effect, doordat het voelbaar en menselijk is. Het logische en invoelbare gedrag kan echter ook negatieve gevolgen hebben, en ervoor zorgen dat men vastloopt in het functioneren en het bestaan.

Meld u aan voor een ACT opleiding in Rotterdam

Wilt u een ACT opleiding in Rotterdam volgen, of wilt u eerst meer informatie inschakelen over de opleidingen die we aanbieden? U kunt zich aanmelden met gebruik van het formulier dat u hiernaast vindt, maar u kunt dit contactformulier ook gebruiken om een vraag te stellen. Laat gerust uw vraag en contactgegevens achter, vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact op om u van meer informatie te voorzien.

"*" geeft vereiste velden aan