ACT opleiding in Amsterdam

ACT opleiding in Amsterdam volgen? Deze volgt u bij Invivo Act Academy. Invivo Act Academy is het trainingscentrum voor ACT opleidingen en trainingen en is geschikt voor onder andere coaches, professionals in de GGZ, hulpverleners én andere professionals. Dankzij de opleiding die we aanbieden, kunt u uw cliënten direct handvatten bieden, om zo meer levensgeluk te ervaren. Meld u aan voor de ACT cursus in Amsterdam of neem contact op voor het inwinnen van meer informatie.

Meer informatie Meld u aan

Een rivier met rotsen
  • 10 jaar ervaring met ACT
  • Creativiteit, lef en geestdrift
  • Verschillende soorten cursussen
  • Professionals geven les

ACT

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is gericht op het manipuleren of bestrijden van moeilijke gevoelens, gedachten en lichaamssensaties. Deze vorm van therapie brengt men in contact met wat diegene echt wil doen en bereiken in het leven. Echter biedt ACT ook uitkomst bij het loslaten, bij een laag zelfbeeld of bij ziekte, pijn, een verslaving, depressie etc. Oftewel, ACT helpt bij het leven van een bewust en waardevol leven. Bewust en waardevol door het geven gaan, door om te leren gaan met onaangename gevoelens en afstand te nemen van negatieve gedachten, zodat men kan richten op wat in het leven nou écht belangrijk is.

Diverse ACT opleidingen

Wij bieden een verscheidenheid aan ACT opleidingen aan, waardoor de kans groot is dat de ACT opleiding in Amsterdam die u wilt volgen, bij ons aangeboden wordt. De trainingen die wij aanbieden zijn ontwikkeld op basis van onze eigen ervaringen met de meest uiteenlopende populaties en problematiek. We bieden onder andere de algemene introductiecursus AXT aan. Deze cursus is compleet gericht op het ervaren van de ACT, vervolgens past u de opgedane ervaring toe in de praktijk.

Bovendien bieden we allerlei verdiepende trainingen aan voor specifieke thema’s en doelgroepen. Alle ACT cursussen in Amsterdam worden gegeven door professionals met jarenlange ervaring, die aan de slag gaan vanuit hun eigen ervaring. Hieronder geven we een voorproefje van de Acceptance and Commitment Therapy opleidingen die we aanbieden.

Niet klacht- of diagnose specifiek

Acceptance and Commitment Therapy is niet klacht gericht, maar heeft daarentegen betrekking tot iedere vorm van psychisch en/of lichamelijk lijden. De Acceptance and Commitment theorie gaat er vanuit dat de impact van het lijden op het dagelijks leven minimaal voor een deel veroorzaakt wordt door de manier waarop degene met klachten, met deze klachten omgaat. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen bepaalde factoren die een rol spelen in de problematiek. Echter moeten deze factoren direct te beïnvloeden zijn en vragen om een accepterende houding. Maar ook factoren die rechtstreeks te beïnvloeden zijn middels gedragsverandering.

Invloed van klachten

Er kan sprake zijn van een invloed op klachten, maar ook van een invloed op de impact die de klachten hebben op het algehele functioneren van een persoon. Het is van belang om te beseffen dat gedrag nooit verkeerd, onjuist of dom is. Alles behalve zelfs. Mensen vertonen bepaald gedrag omdat het ze onderaan de streep iets oplevert. Het gedrag dat ze vertonen heeft te allen tijde een bepaald effect. Het is immers menselijk en invoelbaar. Echter kan het logische en invoelbare gedrag tegelijkertijd ook negatieve gevolgen hebben, waardoor men vastloopt in het bestaan en functioneren.

 

Meld u aan voor de ACT opleiding in Amsterdam

Benieuwd naar de ACT opleiding in Amsterdam, of wilt u zich meteen aanmelden voor een Acceptance and Commitment Therapy opleiding? U kunt zich aanmelden met gebruik van het aanmeldformulier hiernaast, maar het is ook mogelijk om uw vraag en contactgegevens achter te laten in het formulier. Vervolgens nemen we zo snel mogelijk contact met u op met een antwoord op uw vraag.

"*" geeft vereiste velden aan