ACT-cursus

Wist u dat het mogelijk is om een ACT-cursus op maat te volgen? Tijdens deze training komen alle aspecten van ACT aan bod. Het idee achter een cursus spreekt veel hulpverleners aan, omdat het ze vraagt om de cliënt en zichzelf vanuit een ander perspectief te bekijken. De cursisten ervaren zelf verschillende processen, oefeningen en interventies uit deze vorm van gedragstherapie en zijn hierdoor in staat om in de toekomst beter psychische hulp te verlenen. Lees ons blog om meer te leren over de ACT-cursus.

De opbouw van een ACT-cursus

De afkorting ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is bewezen dat dit een effectieve vorm van gedragstherapie is. Tijdens de ACT-cursus ondergaan cursisten zelf ACT en passen ze het vanuit hun eigen ervaring toe in hun werk. De cursus start met een algemene introductie over de principes van ACT, zoals cognitieve vermijding, fusie en defusie.

Hoe de Acceptance and Commitment Therapy-opleiding verder is ingericht? De trainer bespreekt elk van de zes ACT-processen in detail. Het start met een theoretische uitleg, een ervaringsgerichte oefening en tot slot een toepassingsgerichte interventie. Zijn alle processen uitvoerig behandeld? Dan bespreekt u het binnen kleine groepen na met de trainer.

De voordelen van het volgen van een ACT-cursus

Het volgen van een ACT-cursus heeft veel voordelen. Waarom? Doordat u zelf over alle aspecten van ACT leert en dit ook toepast op uw eigen leven. Van hieruit, bent u ook beter in staat om goede en professionele hulp te bieden aan uw eigen cliënten.

Wij hebben de resultaten van het volgen van een ACT-cursus op een rijtje gezet:

  • U kent de principes van ACT en hebt ze zelf ervaren
  • U bent in staat om zelf ACT in te zetten
  • U leert waardegericht te handelen en begeleiden
  • U kunt technieken uit de mindfulness en cognitieve gedragstherapie toepassen, waardoor u effectiever handelt en meer bewuste keuzes maakt
  • U leert om makkelijker om te gaan met gedachten en emoties die belemmerend zijn
  • U vergroot de mentale veerkracht van uw cliënten én uzelf
  • U kunt met uw kennis de ACT-methodiek overbrengen aan anderen

Voor wie is een ACT-cursus bedoeld?

Een ACT-cursus is bedoeld voor professionals in de GGZ of een ander vlak in de psychosociale hulpverlening, zoals coaches, begeleiders en trainers. Het is een waardevolle training waar u kennis opdoet die is in te zetten bij het begeleiden van anderen. Vergroot de mentale weerbaarheid van uzelf en uw cliënten, zodat ook zij kunnen leren over zelfacceptatie, hun persoonlijke waarden en waardegericht handelen.

Driedaagse training door de Invivo ACT Academy

De Invivo ACT Academy is onderdeel van de ambulante GGZ-instelling Invivo Clinics. Sinds 2021 bieden we bij de Invivo ACT Academy een driedaagse ACT-training aan voor professionals in de GGZ. Deze trainingen worden verzorgd door onze psychologen die dagelijks ACT toepassen in hun werk. Er ligt een sterke focus op het zelf ervaren van ACT en wij geloven dat dat onze cursus zo speciaal maakt. Tijdens de eerste twee dagen doorlopen we de zes processen door middel van een theoretische uitleg, oefeningen en interventies. De derde dag is een terugkomdag waarop we de ervaringen evalueren.

Neem contact op met ons

Heeft u interesse in het volgen van een ACT-cursus bij de Invivo ACT Academy? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ook wanneer u in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht woont, kunt u de training bij ons volgen. Wilt u liever meer informatie opvragen? Vul ons contactformulier in, stuur een e-mail naar info@invivoactacademy.nl of bel ons direct op het telefoonnummer 035 820 0986.